tila- sisustussuunnittelu

Sisustusarkkitehdin työ perustuu tilan ja ympäristön ongelmien ratkaisuun sekä käyttäjän toiveisiin. Tästä lähtökohdasta olen kehittänyt työvälineeksi oman konseptini: ”signeeratut tilat”.

Pyrkimyksenäni on asettaa tilan käyttäjä keskeiseen rooliin, löytää ko. tilan  parhaat ominaisuudet ja yhdistää nämä tekijät suunnitteluprosessissa.   Näin tilalle syntyy uusi formaatti: tila signeerataan käyttäjän hyväksymään muotoon. Yritän aina löytää väylän kauneuden piiriin.

Matka aineettomuuden lähteelle kulkee mielestäni klassisesta ajattelusta minimalismiin, ei haikailuna trendien perään. Tätä toteuttanen teen työtäni. Korostan elämyksellisyyttä. Näkökulmat ja kiintopisteet aaltoilevat vuosivirtauksien mukana, mutta hyvä suunnittelu kulkee ajattomasti virtauksien mukana.

Kiinnostavia kohteita minulle ovat olleet erityisesti yksityistilat ja niiden suunnittelutyö: saan olla välittömässä vuorovaikutuksessa käyttäjään ja kohteeseen. Visioni ja ajatukseni siirtyvät vähitellen toteutukseen -  aina eri lailla ja eri tavoin.

Mitä

Tilasuunnittelun lähtökohtana on ymmärtää ja sisäistää tilan luonne ja oivaltaa sen parhaimmat puolet. Rakennuksen tyyli ja rakennusvuosi antavat suunnittelulle sen rajat ja raamit. Toimeksiantajan omat toiveet ja tarpeet mukautetaan tilan mahdollisuuksiin.

Miten

Suunnitteluni lähtökohtana on usein puhdas valkoinen tila. Toimeksiannon mukaan ryhdyn sitä muokkaamaan. Haastavampina kohteina ovat pienet tilat, joihin pyrin saamaan materiaali– ja värivalinnoilla väljyyden tunnetta. Usein pelätään valkoista turhaan.

Miksi

Persoonallisuus tiloissa syntyy helposti käyttäjän arvomaailman ja henkilökohtaisten esineiden kautta. Esinehistoria on meillä kaikilla ja voimme sitä hyödyntää monin tavoin tiloissa ja kodeissa. Nykyhetkeen kannattaa ottaa mukaan vain hyviä muistoja synnyttävät esineet ja kalusteet.

Väreissä on syytä olla tarkka. Oikeita yhdistelmiä ja valööreitä on jokaiselle. Värit vaikuttavat tilaan ja tilassa olijaan monella tapaa. Suunnittelussa pyrin valitsemaan vallitsevan värin ja siihen rinnastettavat sävyt. Esimerkiksi huoneen jokin seinä maalattuna eri sävyyn antaa tilalle syvyyttä. Meille pohjolassa värin ja valon yhdistäminen on tärkeää. Pyrin valaistuksessa käyttämään kiintovalaisimia siten, että tilojen runkoseinäpinnat valaistuvat, näin tilat näyttävät suuremmilta. Valaistuksen säätö pitäisi aina olla järjestettävissä. Tiloissa pyrin esteettömään suunnitteluun, minulle se tarkoittaa kaikille käyttäjille miellyttävää kulkua ja oleskelua tiloissa samalla tuntien visuaalista mieltymystä annettuihin ratkaisuihin.

Mäntyharju vapaa-ajan talo

mäntyharju 2
mäntyharju 3
mäntyharju 4
Mäntyharju 1
mäntyharju 2
mäntyharju 3

Laatikkoleikki

laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...

Keittiö

keittiö 2
keittiö 1
keittiö 2
keittiö 1
keittiö 2
keittiö 1

Corian

Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...

Helsinginkeskusta huoneisto 50m2

sänky
yksityiskohta
kaapisto
aloitetaan...
keittiö
kalusteet
Kuvat: Kauniit Kodit

 

Pickala asunto

takkahuone
takkahuone
etuovi
keittiö
keittiö
keittiö

Helsinginkeskusta asunto

sauna
wc
eteinen
olohuone
keittiö
keittiö