sisustussuunnittelu

Mitä
Suunnittelun lähtökohtana on ymmärtää ja sisäistää tilan luonne ja oivaltaa sen parhaimmat puolet. Rakennuksen tyyli ja rakennusvuosi antavat suunnittelulle sen rajat ja raamit. Toimeksiantajan omat toiveet ja tarpeet mukautetaan tilan mahdollisuuksiin.

Miten
Suunnitteluni lähtökohtana on usein puhdas valkoinen tila. Toimeksiannon mukaan ryhdyn sitä muokkaamaan. Haastavampina kohteina ovat pienet tilat, joihin pyrin saamaan materiaali – ja värivalinnoilla väljyyden tunnetta. Usein pelätään valkoista turhaan. Esimerkiksi täysin valkoinen tila saa irtokalusteet näyttämään ”galleria” -tuotteilta. Tärkeää on säilyttää vain välttämätön. Virheeksi luonnehdin tapaa heittää kaikki vanha pois ja hankkia tilalle nykyhetken kalusteita. Kokonaisuus näyttää huonekalukaupalta.

Miksi
Persoonallisuus tiloissa syntyy helposti käyttäjän arvomaailman ja Henkilökohtaisten esineiden mukaan. Esinehistoria on meillä kaikilla ja voimme sitä hyödyntää monin tavoin tiloissa ja kodeissa. Nykyhetkeen kannattaa ottaa mukaan vain hyviä muistoja synnyttävät esineet ja kalusteet. Tosin jonkin huonoa muistoa kantava esine voi olla haaste itselle.

Väreissä on syytä olla tarkka. Oikeita yhdistelmiä ja valööreitä on jokaiselle. Värit vaikuttavat tilaan ja tilassa olijaan monella tapaa. Suunnittelussa pyrin valitsemaan vallitsevan värin ja siihen rinnastettavat sävyt. Esimerkiksi huoneen jokin seinä maalattuna eri sävyyn antaa tilalle syvyyttä. Meille pohjolassa värin ja valon yhdistäminen on tärkeää. Pyrin valaistuksessa käyttämään kiintovalaisimia siten, että tilojen runkoseinäpinnat valaistuvat. Tilat näyttävät suuremmilta. Valaistuksen säätö pitäisi aina olla järjestettävissä. Tiloissa pyrin esteettömään suunnitteluun, minulle se tarkoittaa kaikille käyttäjille miellyttävää kulkua ja oleskelua tiloissa samalla tuntien visuaalista mieltymystä annettuihin ratkaisuihin. Tilan tulee antaa puitteet rentoutumiseen ja samalla antaa mielelle virkistävää jumppaa.

Mäntyharju vapaa-ajan talo

mäntyharju 2
mäntyharju 3
mäntyharju 4
Mäntyharju 1
mäntyharju 2
mäntyharju 3

Laatikkoleikki

laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...
laatikkole...

Keittiö

keittiö 2
keittiö 1
keittiö 2
keittiö 1
keittiö 2
keittiö 1

Corian

Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...
Corian kyl...

Helsinginkeskusta huoneisto 50m2

sänky
yksityiskohta
kaapisto
aloitetaan...
keittiö
kalusteet
Kuvat: Kauniit Kodit

 

Pickala asunto

takkahuone
takkahuone
etuovi
keittiö
keittiö
keittiö

Helsinginkeskusta asunto

sauna
wc
eteinen
olohuone
keittiö
keittiö